Naar Landbouwtechniek
Rotink Emmeloord, Tel (0527) 62 08 53   |   Rotink Ossenzijl, Tel (0561) 47 72 84

De Blauwe Stal - Koecomfort van DeLaval

Een gezonde koe produceert meer melk en leeft langer. Koecomfort heeft een directe invloed op de levensduur van uw koeien.

Melkproductie: de dagelijkse marathon voor een koe 

Om 50 liter melk te produceren moet er ongeveer 25.000 liter bloed door het uier van de koe stromen. Dit staat gelijk aan de inspanning die een mens levert als deze een marathon loopt. Weinigen onder ons kunnen dit en we zullen er dan zeker voor zorgen dat we blessurevrij zijn en voldoende eten, drinken en rust krijgen. Stel je voor dat we dat elke dag zouden moeten doen.

Wij, van DeLaval, geloven in een holistische aanpak als het gaat om de verzorging van hardwerkende koeien. Het is heel eenvoudig; gezonde koeien die in een comfortabele omgeving gehuisvest zijn produceren meer melk en hebben over het algemeen een langer productief leven.

Het Blauwe Stal concept

Op koecomfortgebied gaat het niet alleen om producten, het systeem moet functioneren. Hierbij kijken wij naar meerdere aspecten op het gebied van koecomfort, zoals licht, ventilatie, lig- en loopoppervlakken en creëren wij een optimale omgeving voor uw koeien.

Koeien hebben een zachte en hygiënische ligplaats nodig waarin ze makkelijk kunnen gaan liggen en gaan staan. De loopoppervlakken moeten zodanig zijn dat koeien zeker lopen en hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Er moet een goede balans zijn tussen grip en bescherming tegen overmatige slijtage en kwetsuren. Licht en ventilatie moeten afgestemd zijn op de behoeftes van de koe die anders zijn dan die van mensen. Met intelligente controlesystemen kan naadloos aan deze behoeftes voldaan worden.

Wij hebben onze kijk op koecomfort en de producten daarachter samengevat in ons “Blauwe stal” concept. Dit is verder uitgewerkt in ons kennisboek “Efficient koecomfort”. Tevens kunnen wij u ter plekke adviseren hoe koecomfort te integreren in uw bestaande of nieuwe stal met behulp van de Koecomfort-scan. Hierbij wordt samen met één van onze adviseurs gekeken naar de 6 hoofdgebieden op het gebied van koecomfort:

  • Koeverzorging
  • Boxbedekking
  • Loopoppervlakken
  • Licht- en ventilatiesystemen
  • Drinkwatersystemen
  • Voergang