Naar Landbouwtechniek
Rotink Emmeloord, Tel (0527) 62 08 53   |   Rotink Ossenzijl, Tel (0561) 47 72 84

Ligboxafscheidingen

Gezonde en productieve dieren zijn bepalend voor uw rendement. Diergezondheid en koewelzijn hangen af van verschillende factoren, maar gaan duidelijk hand in hand met de stal-layout en passende stalinrichting. 
De uitvoering van de ligplaats voor uw dieren is cruciaal. Koeien moeten veel liggen; dit is goed voor hun gezondheid, levensduur en productie.
Voldoende én comfortabele ligplaatsen zijn daarom van groot belang voor koe en melkveehouder. Daarom is koewelzijn bij ons hét sleutelwoord.

Naast onze boxbedekkingen, bieden onze complete lijnen Ster® en Super Comfort ligboxafscheidingen uw dieren die vrije comfortabele ligplaats, waarin ze graag liggen en gemakkelijk kunnen opstaan. Zo zijn onze ligplaatsen een instrument voor uw koeien om probleemloos en duurzaam meer lactaties gezond te kunnen produceren!

Duurzaamheid is ook een belangrijke voorwaarde voor de stalinrichtingsmaterialen waarmee u werkt. DSD produceert alle modellen ligboxafscheidingen in eigen fabriek te Drachten. Voor onze hoogwaardige ligboxafscheidingen gebruiken we extra veerkrachtige Corus-speciaalbuis. Door deze buis uit één stuk (zonder lassen) te buigen, behoudt elke boxafscheiding zijn veerkracht.
Het verzinken van al onze staalproducten vindt plaats volgens NEN-EN-ISO 1461 in Wolvega en Groningen.

 

Ligboxbedekking

Bekijk productcatalogus »

Boxbedekking

• Uit onderzoek en praktijkervaringen blijkt onomstotelijk het grote belang van een perfecte ligplaats voor koeien

• Méér liggen betekent méér melk!

• Met DSD koebedden creëert u een zeer comfortabele ligplaats en daarmee dé perfecte werkplek voor uw koeien. DSD Stalinrichting biedt verschillende soorten boxbedekking aan; altijd passend bij uw bedrijfssituatie.

 

Voerhekken

Bekijk productcatalogus »

DSD Stalinrichting voert een volledige lijn voerhekken in diverse afmetingen en uitvoeringen. De voerhekken zijn dier- en gebruiksvriendelijk.
XXL zijn de robuuste zelfsluitende veiligheidsvoerhekken voor grootvee, extra hoog uitgevoerd met extra ruim kopgat. Voordeel van het veiligheidshek is dat uw dieren in noodgevallen altijd kunnen loskomen. Dit voorkomt ernstige blessures.
XL is het zelfsluitende voerhek voor grootvee en vaarzen; EL is het zelfsluitende voerhek voor jongvee. Voor kalveren is er het vanghek.
Alle hekken zijn vrij van obstakels en bewegen soepel.

Belangrijk detail voor u als veehouder is de veilige bediening. De individuele bediening is zo geconstrueerd dat u uw vingers niet bezeert en beschadigt.

Naast de zelfsluitende voerhekken voeren wij diagonaal-voerhekken. Optioneel zijn frontbuis-systemen.

 

Drinkwatervoorziening

Bekijk productcatalogus »

Koeien moeten over voldoende en schoon drinkwater kunnen beschikken. Dit is van essentieel belang voor de gezondheid en de productie.
De vochtbehoefte van melkvee verschilt naar leeftijd en productieniveau. Jongvee van 12 tot 24 maand gebruikt ca. 15 tot 35 liter/dier/dag, terwijl melkkoeien met een productie van 40 kilogram melk/koe/dag wel 180 (of meer) liter kunnen opnemen.
In loopstallen worden vaak voorraad drinkbakken in combinatie met individuele drinkbakken toegepast.