Naar Landbouwtechniek
Rotink Emmeloord, Tel (0527) 62 08 53   |   Rotink Ossenzijl, Tel (0561) 47 72 84

Nieuws

Aktie Winteronderhoud New Holland

13 november 2023

Maak nu een afspraak met de werkplaats in Ossenzijl of in Emmeloord voor het onderhoud van uw CNH trekker of machine.
Uw voordelen tijdens de aktieperiode zijn:

1) 15% Korting op filters

2) Gratis New Holland koeltas

3) Gratis airco systeemcheck

Aktieperiode: 1 november 2023 tm 31 maart 2024

Voor meer informatie bekijk onze mailing enmeer achtergrondinformatie aangaande goed onderhoud is te lezen in de 
brochure van New Holland.

Flyer Rotink over winteronderhoud, Raven inruilaktie en de Rotink Sideshiftbok.
Brochure New Holland over onderhoudsadvies en originele filters.

 

 

Vacature VMS monteur

29 maart 2023

Voor meer informatie kunt u te allen tijde contact met Monique opnemen, ook buiten de reguliere werktijden.
Deze vacature staat meer uitgebreid beschreven op de website van DeLaval, Servicemonteur VMS melkrobot (Rotink Melktechniek BV, Ossenzijl) - DeLaval

 

PLM RTK+ aktieperiode tot 31-03-2022

23 februari 2022

* Reduceer overlappingen                                                     * Gebruik zeer nauwkeurige sectiecontrole om
* Reduceer zaaigoed                                                                uw toepassingen te automatiseren
* Reduceer het gebruik van kunstmest & pesticide                  * Verbeter waterbeheer door veldegalisatie
* Verhoog de productiviteit bij het oogsten                             * Ga door met uw werkzaamheden, ook bij
* Minimaliseer bodemverdichting door gebruik te                       slecht zicht
   maken van Controlled Traffic Farming                                  * Verminder werkdruk en eenzijdige lichaamsbelasting

Tot 31 maart gelden de volgende aanbiedingsprijzen:

GPS Aktieprijzen

 

Smalspoor opraapwagen in werking

29 september 2021

Rotink Machine Techniek heeft op verzoek van een blauwe bessenteler een smalspoor opraapwagen ontworpen. Deze teler zaait kruidenrijke grasstroken tussen de fruitrijen om bepaalde insecten, natuurlijke ziektebestrijders, aan te trekken. Deze grasstroken worden regelmatig gemaaid en met de opraapwagen kan dit maaisel worden opgehaald. Het maaisel dient weer het als veevoer voor een geitenhouderij. Een mooi voorbeeld van circulaire ofwel kringloop landbouw. 
Deze opraapwagen is natuurlijk uitermate geschikt voor het ophalen van maaisel op kleine oppervlaktes, dus niet alleen voor de fruitteelt maar ook voor bermen of parken.

Klik bovenin de menubalk op Youtube voor een filmpje van deze smalle opraapwagen in werking.

Heeft u interesse in deze opraapwagen neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze verkopers.
John Rotink (06-53382981)
Henk Hijlkema (06-82148315)

 

RMT, smalspoor, opraapwagen, kringloop, circulair

 

Diefstalbeveiliging trekker en GPS

19 augustus 2020

Wij zijn dealer geworden van 2Locate. Met dit product kunnen we zowel de trekker als het GPS systeem beveiligen tegen diefstal. Het is mogelijk om zowel zwaailampen en claxon af te laten gaan wanneer een onbevoegde de deur open maakt, de trekker start of de stroom van de GPS onderbreekt. Er gaat dan ook direct een melding naar de telefoon van de eigenaar. Wij hopen hiermee tegemoet te kunnen komen aan alle gedupeerden van de recente GPS diefstallen om dit in de toekomst te voorkomen, ongeacht welke trekkermerk. Natuurlijk kan online ook alle rithistorie van de trekker worden bekeken, waarmee dit produkt ook nuttig gemaakt kan worden voor de eigen bedrijfsvoering.

 

4 augustus 2020

Wij hebben onlangs wereldwijd de eerste Schuitemaker Rapide 7800 met tridem afgeleverd bij melkveebedrijf Zonderland in Lelystad. 

Deze hydraulisch geveerde opraapwagen beschikt over een uitschuifbare midden-as en lift-as, waardoor de middelste wielen van deze 6-wielige wagen in de breedte en in de hoogte verstelbaar zijn. 

We hebben even een kijkje genomen toen de wagen door familie Zonderland in gebruik werd genomen.

 

RMT Side Shift Bok

4 mei 2020

De Side Shift Bok van Rotink Machine Techniek is gereed. Het is een universele koppeling tussen trekker en werktuig waarmee je het werktuig snel en accuraat zijwaarts kunt bijsturen (+/- 12cm). Hierdoor kan er met een nauwkeurigheid van +/- 1cm worden gewerkt over de gehele rij van begin tot eind. De besturing van de SSB kan op verschillende manieren worden geregeld, met GPS werktuigbesturing, met cameratechniek of manueel.

Heeft u interesse, neem dan contact op met één van onze Verkopers:
John Rotink (06-53382981)
Willem Jan van der Linde (06-53982779)

SSB vooraanzicht SSB schuin aanzicht
SSB zij aanzicht SSB in staander

 

 

Rotink Machine Techniek

19 november 2019

In de Noordoostpolder krant heeft vorige week een mooi persbericht gestaan over de uitbreiding van ons bedrijf onder de naam Rotink Machine Techniek.
Onze engineers Peter Veenstra en Wouter Blok zijn fulltime werkzaam binnen deze tak om maatwerk oplossingen te bedenken, te ontwerpen en te maken.

https://denoordoostpolder.nl/artikel/1062233/rotink-breidt-verder-uit-met-rotink-machine-techniek.html  

perbericht Polderkrant Machine Techniek, Rocutech

 

Artikel in boerderij mestcontainer Aarnink&Ooms

19 april 2019

 

Uitbreiding Rotink Melktechniek

12 november 2018

1 November blijft een gedenkwaardige dag, want op die dag heeft Rotink Melktechniek haar omvang behoorlijk vergroot door een gedeeltelijke bedrijfsovername van DeLaval Manus Noord. Het DeLaval-dealergebied van Rotink is uitgebreid in de provincies Flevoland en Friesland. Sinds 1 november hebben wij daarom ook 3 nieuwe collega's mogen verwelkomen die werkzaam waren voor DeLaval in dat gebied en die nu per 1 november werkzaam zijn bij Rotink Melktechniek. Onze nieuwe klanten worden dus veelal nog steeds geholpen door de voor hen vertrouwde monteurs.  De volgende monteurs zijn ons team komen versterken:

Ludo Potiek, monteur CMS

André Andringa, monteur VMS

Jan van der Wal, montagemonteur 

logo DeLaval   logo Melktechniek

 

Rotink mechanisatie&melktechniek bestaat 50 jaar

12 november 2018

Sinds 1 november 2018 bestaat de firma Rotink 50 jaar. 

Dat is groots gevierd op vrijdag 2 en zaterdag 3 november. Op vrijdagmiddag hebben we al onze medewerkers en oud-medewerker, goede relaties, leveranciers en familie uitgenodigd om dit jubileum met ons te vieren. Vrijdagavond en zaterdag hebben we in Ossenzijl een landbouwshow georganiseerd, waar o.a. de nodige New Holland tractoren en machines, de nieuwe melkrobot en voeraanschuifrobot van DeLaval en de nodige SIP machines waren te bekijken. Zaterdagavond hebben we ons jubileum afgesloten met een geweldige feestavond waarbij Henk Wijngaard live veel van zijn hits ten gehore heeft gebracht. 50 Jaar is een mooie mijlpaal en we zijn blij en dankbaar voor de grote belangstelling, de geweldige reacties en de vele cadeaus. 

show, Ossenzijl, 50-jaar, jubileum

 

T7.165S voor Loonbedrijf De Haan

6 juli 2018

Op 29 juni heeft Loonbedrijf De Haan uit Kuinre de nieuw aangeschafte New Holland T7.165S opgehaald en in gebruik genomen. 

T7.165S De Haan Rotink T7.165S De Haan Rotink
T7.165S De Haan Rotink T7.165 De Haan Rotink

 

T6.180 AC de opvolger van een succesvolle reeks!

28 juni 2018

De lang verwachte T6.180AC is er. Deze  biedt een sterke opportuniteit. Het is een unieke 6 cilinder CVT in dit segment, met een zeer goede vermogen/gewicht verhouding. 

Dit type is uitgerust met een NEF6 6,7liter motor. 

Informeer bij onze Verkopers John Rotink (06-53382981) of Willem Jan van der Linden (06-19472239) naar de unieke eigenschappen van deze trekker. 

New Holland, T6.180, 6 cilinder, AC, autocommand

 

Premium dealer New Holland

19 april 2018

Op basis van onze service, onze verkoop, onze organisatie, onze kennis, onze processen mogen wij ons na de controles door New Holland over 2017 Premium dealer noemen. Wij zijn blij met de erkenning door New Holland en trots op het bereikte resultaat. Wij bedanken al onze medewerkers voor de inzet die zij hiervoor hebben getoond en we gaan natuurlijk door op de ingeslagen weg.

 

T6020 zonder cabine afgeleverd

13 februari 2018

Vorige week werd vanuit de vestiging Ossenzijl aan Mts. Holtland-Raggers te Blankenham een nieuwe T6020 zonder cabine afgeleverd. De trekker is voorzien van een Mailleux MX voorlader met servobediening en speciale Allianz multi USA voorbanden.

T6020 new holland zonder cabine voorlader holtland holtland t6020 zonder cabine voorlader new holland

 

VACATURE Melktechniek monteur

22 januari 2018

Sta jij positief tegenover bovenstaande aspecten en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, dan hebben wij een passende functie voor jou. Als onderhoudsmonteur in de melktechniek werk je op locatie bij de klant en voer je preventief onderhoud uit, je meet de melkinstallatie door aan de hand van de geldende richtlijnen. Daarnaast bezoek je een klant met storing. Je draait mee in een storingsrooster voor het geval zich storingen buiten werktijd voordoen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de communicatie met de klant, voor de administratie van je werkzaamheden en de voorraadhoogte in je servicebus.Je rapporteert aan de meewerkend voorman. Je krijgt alle ruimte om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen. Pas jij binnen deze functie en binnen onze organisatie mail dan je CV naar monique@rotink.nl en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Kom je net van school, ben je in bezit van je rijbewijs en ben je bereid om te leren? Dan zijn wij bereid om je op te leiden.
Mail je CV en we bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Je bent van harte welkom in ons team!
Henk, Jelle, Michel, Niels, Bert, Martijn, Evert Jan, Jaap, Monique

 

Maatwerk, ontwikkeling en technische tekeningen

7 november 2017

Onze klanten zijn uniek, door hun werkwijze, hun product of hun bedrijfsvoering. Zij zijn dan ook vaak op zoek naar maatwerk, klantspecifieke aanpassingen op bestaande machines, compleet nieuwe machines om bepaalde werkzaamheden te mechaniseren of specifieke problemen waarvoor ons een oplossing wordt gevraagd. Nadat samen met de klant de problematiek en de randvoorwaarden in kaart zijn gebracht, wordt er een oplossing bedacht en concreet gemaakt in technische tekeningen. Uiteindelijk worden door onze monteurs de tekeningen omgezet in een fysiek product of machine. Recentelijk hebben wij op deze manier de meest uiteenlopende projecten mogen uitvoeren, van een gehandicapten-takel op een boot(zie foto), tot een mest-decanter in een vrachtwagentrailer en van een afgesloten buitenopslag voor emballage(zie foto) tot het aanpassen van een zaagselstrooier tot compoststrooier. Hieronder tevens foto's van een mobiel hydraulisch uitschuifhek voor aan een shovel en een mestzwenkarm op een New Holland.

gehandicapt, tillift, boot, kraan swivel, mest, Rotink
mobiel hydraulisch uitschuifhek shovel buitenopslag, emballage, dorpshuis

 

AKTIE kalverdrinkautomataat DeLaval

26 oktober 2017

Gratis:   automatische reiniging

Gratis:   RVS uitvoering

ter waarde van €700,- bij aanschaf van een C500S of C1000S kalverdrinkautomaat in de periode 1 november 2017 tot 31 januari 2018.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat een snelgroeiend kalf dat geleidelijk overgaat van melk naar droogvoer, meer melk produceert in de eerste lactaties. 
Voordelen van een kalverdrinkautomaat zijn o.a. vers gemixt, juiste temperatuur, kleine porties en direct gevoerd. Alle dieren overzichtelijk in de kalverapp.
Standaard automatisch reinigen en automatisch kallibreren. Voor meer informatie over de kalverdrinkautomaten kunt u contact opnemen met Martijn Ensing,
tel. 06-45459851. 

kalverdrinkautomaat DeLaval kalverapp DeLaval
kalf delaval rotink Capaciteit kalverdrinkautomaat DeLaval

 

 

VACATURE Monteur Landbouwtechniek

22 augustus 2017

In onze vestiging in Emmeloord willen wij ons werkplaatsteam graag uitbreiden met een monteur.  Als New Holland dealer zullen de werkzaamheden in hoofdzaak bestaan uit het onderhouden, repareren en verkoop-klaarmaken van New Holland, Ford en Fiat tractoren. Daarnaast bouwen wij Trimble RTK GPS-systemen op tractoren en machines en worden wij gebeld met vragen over, of storingen met ,die systemen. Heb je een technische opleiding afgerond, ervaring als monteur of ben je bereid om als leerlingmonteur in te stromen, mail dan je sollicitatie met CV naar monique@rotink.nl

Monteur Landbouwtechniek 
vereist: Diploma Eerste monteur landbouwtechniek, of afgeronde MTS opleiding.

Leerlingmonteur Landbouwtechniek
vereist: minimaal diploma VMBO niveau 3 en bereid tot een BBL-opleidingstraject (werken-leren) tot Eerste Monteur.

Wij bieden een fulltime functie in een gemotiveerd team van vier collega's in de werkplaats van Emmeloord. In dit team is veel kennis en ervaring aanwezig, maar het aanbod van werkzaamheden blijft groeien en er is voldoende ruimte voor een extra monteur. Je moet in bezit zijn van een rijbewijs en bereid zijn om mee te draaien in de storingsdienst samen met vijf collega's. Heb jij passie voor techniek en voor de landbouw reageer dan op deze vacature en wij gaan graag met je in gesprek. 

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Monique Rotink (06-51000136) of John Rotink (06-53382981).

 

AKTIE Stalventilatoren "meer lucht=meer melk"

1 juni 2017

In de periode juni/juli hebben wij aktie met stalventilatoren. De zomerperiode is aangebroken en de koeien ondervinden hittestress. Dit is niet bevorderlijk voor hun gezondheid en melkproductie. Ventilatoren kunnen hittestress en de daarbij optredende ongemakken bij dieren voorkomen. DeLaval heeft een stille en krachtige ventilator met een laag energieverbruik. Deze DDF1200 is verkrijgbaar in een standaard en een power-uitvoering. Bekijk deze bijlage voor meer informatie over de ventilator en over de effecten van hittestress. 


Heeft u interesse en wilt u laten uitrekenen hoeveel en welke uitvoering ventilatoren u nodig bent, neem dan contact op met onze verkoper melktechniek, Martijn Ensing (06-45459851). Iedereen die voor 31 juli 2017 beslist tot de aankoop van één of meerdere ventilatoren ontvangt dan van ons gratis een DeLaval stationaire koerugborstel SB2. Met het oog op de verbetering van het dierenwelzijn dat zo'n borstel kan geven, vinden wij dit een mooi product om bij de ventilatoren cadeau te geven. Mocht u de voorkeur geven aan een roterende koerugborstel dan kunt u ook kiezen voor 200 euro korting op de originele DeLaval roterende koerugborstel in plaats van een gratis stationaire borstel.

Deze stationaire koerugbostel met een veer aan de bovenste borstel voor extra druk, is ideaal voor de ruimtes met droge koeien of jongvee.

Verwijderd parasieten en verminderd jeuk.

Houdt de dieren schoon.

Kleiner afbreukrisico aan andere "krab"objecten, zoals drinkbakken en hekken.

Verminderd stress.

Verminderd huidaandoeningen. 

                                    GRATIS twv. €201,-
                           bij beslissen voor 31-7-2017

 

 

AKTIE met New Holland Minigravers B-serie

7 april 2017

New Holland heeft met ingang van april een voorraadaktie met Minigraafmachines uit de B-serie. Door de extra korting die op deze voorraadmachines verstrekt wordt door New Holland zijn deze machines nu tijdelijk extra aantrekkelijk geprijsd! Deze minigravers variëren van 1580 tot 5300kg. Met de kleine draaicirkel en snelle, soepele en gelijkmatige bewegingen is het een veelzijdige en krachtige machine. Informeer bij John Rotink (06-53381981) of Willem Jan van der Linde (06-53982779) naar de beschikbaarheid en de prijzen.

 

 

Meewerkend Voorman Ossenzijl

3 april 2017

Wij zijn blij met de komst van Anne Venema als Meewerkend Voorman bij de mechanisatie afdeling in Ossenzijl. Anne heeft al 25 jaar ervaring in de landbouwmechanisatie en is bekend met Ford en New Holland tractoren. Anne heeft ook jaren als monteur gewerkt en weet goed wat er nodig is om onze klanten van dienst te kunnen zijn en waar de prioriteiten liggen, Wanneer u belt naar de Mechanisatie in Ossenzijl dan krijgt u Anne aan telefoon en als u langs komt zal Anne u graag te woord staan en voort helpen. 

 

Rotink Mestzwenk-arm in gebruik

24 maart 2017

Loonbedrijf Aarnink & Ooms heeft ons gevraagd om een zwenkarm te bouwen voor het sleepslangbemesten. Deze arm moest 360º kunnen draaien. Dit project werd vol enthousiasme opgepakt door ons en in nauw overleg met Stephan Aarnink en Arjan Ooms getekend door onze medewerker Peter. Daarna moest er nog volop werk worden verzet om de zwenk-arm op tijd af te krijgen. Na de eerste test werden er nog enkele verbeteringen doorgevoerd en ondertussen bediend Aarnink & Ooms haar klanten onder andere met deze mooie combinatie.

 

Vanaf heden New Holland T6.175 AC demo beschikbaar

10 maart 2017

Wij hebben voor potentiële New Holland klanten een T6.175 AC met Intelliview GPS en ploegbesturing beschikbaar. Deze 175 Pk trekker staat op Trelleborg 650/65-R38 banden en 540/65-R38. Trekker is een bluepower uitvoering en is uitgerust met een fronthef. Overweegt u te investeren in een New Holland trekker en wilt u deze trekker graag kosteloos uitproberen neem dan contact op met Willem Jan van der Linden (06-539827790) of John Rotink (06-53382981). 

 

DeLaval Solidex 2x10 voor Mts. Slagter

6 maart 2017

Maatschap Slagter uit Noordwolde heeft vorig jaar geïnvesteerd in een nieuwe melkstal. Zij hebben gekozen voor een 2x10 solidex met RVS voerbakken en koeherkenning in de melkstal. Met Hanskamp pipefeeders in combinatie met de koeherkenning wordt individueel gevoerd. De stal is uitgerust met MM27 melkmeters op infraroodtechnologie, met volledig vrije doorstroming, deze detecteren bloedsporen in de melk, geleidbaarheid van de melk en bewaken de uitmelkresultaten. Verder oa. RVS bovenkabinet, wegklapbare spoeljetters, comfortstart en natuurlijk Delpro managementsysteem.

 

T7.230 met luchtdrukwisselsysteem voor Westera uit Zalk

17 februari 2017

Begin februari werd de New Holland T7.230 met luchtdrukwisselsysteem afgeleverd aan loonbedrijf Westera uit Zalk. Dit is de eerste trekker met een bandenspanningswisselsysteem voor gebroeders Westera. Met één druk op de knop passen ze nu de bandenspanning aan tijdens het rijden. Hierdoor wordt de bodemstructuur en het gewas zo min mogelijk belast en wordt een brandstofbesparing gerealiseerd. Een bandenspanningswisselsysteem valt onder de EIA-regeling en daardoor is een extra investeringsaftrek mogelijk tot 55,5%.

 

 

Rotink ontwikkeld verder

17 februari 2017

Rotink ontwikkelt niet alleen op technisch gebied. Ook op organisatorisch gebied is het bedrijf in ontwikkeling. Onze medewerkers zijn de belangrijkste peiler onder ons bedrijf en bepalend voor de kwaliteit van onze dienstverlening. Deze ontwikkelingen vergen veel inzet en flexibiliteit van ons allemaal en doen een beroep op ons leervermogen. Veranderen is moeilijk, maar noodzakelijk om als organisatie ook in de toekomst succesvol te blijven. Wij willen daarbij onze gastvrije bedrijfcultuur en professionele dienstverlening behouden. Wij hebben bedrijfsbreed zeer loyale medewerkers met uiteenlopende en uitzonderlijke talenten. Deze talenten willen we zo goed mogelijk ontwikkelen en inzetten, zodat alle medewerkers nog jarenlang een waardevolle bijdrage aan onze dienstverlening aan u kunnen leveren. Daarvoor is een veilige en prettige werkomgeving vereist. Wij zijn in 2016 een project opgestart onder de noemer "Rotink ontwikkeld verder". Wij hebben daarvoor de hulp ingeroepen van twee deskundigen op gebied van personeel en organisatie. Hiervoor werd ESF subsidie aangevraagd. Wij zijn zeer tevreden met de bijdragen van Gerry Jetten (P&O-adviseur bij Jetten P&O Advies) en Jan Stevens (bedrijfscoach bij De Steven)  tijdens dit project en zullen ook in de toekomst zeker gebruik blijven maken van hun deskundigheid. 

 

Nieuwe tractoren voor Melkveebedrijf De Haan, Bert de Feyter en Loonbedrijf P. de Haan

14 februari 2017

Onlangs afgeleverd:
T6.160AC voor Melkveebedrijf de Haan
T7.190AC voor Bert de Feyter
T7.200ac voor Loonbedrijf P. de Haan

Wij wensen ze veel plezier met hun nieuwe aanwinst

 

Gebruikerstraining VMS

21 december 2016

Op dinsdag 21 december werd door Rotink weer een VMS-gebruikerstraining georganiseerd in Ossenzijl. De HM-Adviseur van Rotink, Michel Hofstra heeft de training voor onderhoud en kleine storingen voorbereid en geleid voor 12 melkveehouders die met VMS melken. Het ochtendprogramma vond plaats in café-restaurant De Drie Musketiers, waar na de presentatie ook de lunch werd genuttigd. Het middagprogramma werd begonnen door de deelnemers eerst zelf wat gangbare onderdelen uit en weer in elkaar te laten sleutelen. Daarna is de gehele groep naar het melkveebedrijf van Walbert Haverkamp gegaan, waar onder begeleiding van de VMS-monteurs de groep werd verdeeld over de beide VMS-en ter plaatse en waar nog de nodige zaken in de praktijk konden worden bekeken en besproken. Door de vele aanmeldingen wordt op 17 januari nog eenzelfde gebruikersdag georganiseerd. Mocht u daar belangstelling voor hebben dan kunt u zich nog aanmelden. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Door de opzet van de training is de groepsgrootte gemaximaliseerd op 12 personen.

 

DEALERS FOR FARMERS DAY

2 december 2016

Op vrijdag 16 december werd door de gezamenlijke dealers uit de Noordoostpolder een relatiedag georganiseerd op het terrein van Agpro te Emmeloord, Transportweg 2b. Wij hebben met plezier deelgenomen aan dit, ons inziens, succesvolle evenement. De reacties die wij van de gasten ontvingen waren allemaal positief. Buiten was van elk merk een trekker te zien en binnen stonden nog twee tractoren per merk opgesteld. De live muziek zorgde voor een ongedwongen en ontspannen sfeer. De nieuwe traptrekkers die door alle deelnemende dealers werden meegenomen worden geschonken aan diverse kinderopvangbedrijven in de Noordoostpolder. Het evenement werd goed bezocht en we hebben veel mensen gesproken en nieuwe gezichten gezien.


 

 

New Holland T6.160 autocommand voor Mts. Wolters

14 november 2016

Mts. Wolters in Marknesse heeft onlangs een nieuwe T6.160 autocommand in gebruik genomen. 
De trekker is o.a. voorzien van voorlader, fronthef en GPS besturing.
De banden onder deze trekker zijn mega voor een 4 cilinder, Michelin Xeobib 710/60R42 en 600/60R30.


 

New Holland W110 DEMO shovel

12 november 2016

Voor een ieder die belangstelling heeft hebben we nu een fantastische New Holland W110 shovel in DEMO.
Deze 11 tons shovel heeft een vermogen van 142 pk en is uitgevoerd met een long reach boom.

Mocht er interesse zijn om deze machine eens te proberen kun u contact met ons opnemen.

 

Vacature meewerkend voorman mechanisatie

28 september 2016

Wij zijn op zoek naar een Meewerkend Voorman Mechanisatie voor de vestiging in Ossenzijl. 
Als Meewerkend Voorman bent u het eerste aanspreekpunt voor de klant en de monteur, u communiceert, faciliteert, beheert, administreert en regelt de planning. Heeft u een technische opleiding (of ervaring), affiniteit met de landbouw en lijkt deze verantwoordelijke, afwisselende en uitdagende functie u interessant? Solliciteer dan door je CV op te sturen of te mailen. 

Zie volledige omschrijving vacature

 

Opstart 2x12 Solidex zij aan zij melkstal bij Mts. Hilhorst-Snoek te Boijl

23 juni 2016

Pas hebben wij de bouw van de 2x12 Solidex melkstal afgerond op het bedrijf van Mts. Hilhorst-Snoek.

Het volgende is hier gemonteerd.

2x12 Solidex melkstal met voerbakken
Persluchtbediende Kilomatics
Harmony melkklauw
Opklapbare spoeljetters
Cluster Balance slanggeleiding
FI7 infrarode melkmeters
MP 580/680 automatisering
Koe herkenning in de melkstal
RVS mestplaat
Comfort start
DVPF Vacuumpomp met frequentieregeling
C200 reinigingsautomaat
Compressor
DelPro management programma
5 krachtvoerstations in de stal 

 

Melkveebedrijf Menno Hulleman te Blankenham melkt nu met VMS van DeLaval.

23 juni 2016

Na een periode van verbouw en de VMS in noodopstelling, staat de linker VMS nu op de definitieve plaats. De oude melkstal is verbouwt naar VMS ruimte. Aan de achterzijde van de VMS ruimte is op deze manier ruimte ontstaan voor te separeren koeien.


 

Loonbedrijf Peter de Haan neemt nieuwe Rapide 6600-30.5 in gebruik.

2 juni 2016

Deze ladewagen is uitgerust met o.a. hydraulisch geveerd en elektrisch gestuurd tandem met 800/45R30.5 banden.
Er is voor deze wagen gekozen vanwege de grote capaciteit en zijn hoge en brede banden.
Hierdoor kan er met een lage bandenspanning worden gereden om insporing tot een minimum te beperken.

 

Eerste nieuwe SIP 1100 schudder met 10 rotors afgeleverd aan Peter van benthem.

17 mei 2016

Peter van Benthem heeft de eerste nieuwe SIP 1100 schudder met 10 rotors in gebruik genomen.
Deze machine is aangepast zodat links of rechts onafhankelijk getild kan worden i.v.m. greppels of op de kopakker. 


 

Familie Hoogeveen melkt met DeLaval 2x12 zij-aan-zij

12 mei 2016

Sinds maart dit jaar melkt familie Hoogeveen hun veestapel in de nieuwe stal op een kilometer afstand van hun oude bedrijf in Vledderveen.
In een compleet nieuw gebouwde stal hebben wij een DeLaval 2x12 zij-aan-zij met snelwisselsysteem gemonteerd.
In het blad Veeteelt heeft 
een mooie rapportage gestaan over het bedrijf van familie Hoogeveen.
De fotoreportage is te 
zien op de site van Veeteelt. http://veeteelt.nl/huisvesting/foto/fotoserie-bedrijf-hoogeveen

 

Nieuwste Strautmann VS 2005 breedstrooier voor Loonbedrijf van B in Blokzijl.

4 mei 2016

Deze nieuwste Strautmann is o.a. uitgerust met een gedwongen besturing, liftas, hydraulische kantstrooiplaat, grote doorlaat tussen de walsen, voorbereid voor drukwisselsysteem en met weeginrichting, fieldoperator computer gekoppeld aan Trimble GPS.

 

Mooie CHD spuit voor Mts. Schiphorst

4 mei 2016

Onlangs afgeleverd aan Mts. Schiphorst een mooie 27 mtr CHD spuit compleet met spuitcomputer.

 

P2100 (Rapid Exit) melkstal 2x12 met voeren opgeleverd bij familie Hoogeveen te Vledderveen

10 maart 2016

Bij familie Hoogeveen hebben wij onlangs een mooi project opgestart. Het volgende hebben wij mogen leveren en installeren.

-P2100 melkstal 2x12 (Rapid Exit) -81 plaats platenkoeler
-Geprogrammeerd voersysteem in de melkstal -Hydrofloor (in hoogte verstelbare melkput vloer)
-Koe herkenning -Looprubber op de koestand
-MM15 melkmeters -15000 liter silotank (zwarte uitvoering)
-RVS mestplaat -Warmte terugwinning
-RVS boven kabinet -Stalverlichting
-Harmony klauw met RVS bekers -Mestpomp
-MP 580 en MP 680 melkpunt besturing -Stalinrichting
-Comfort start -Mestschuiven
-DSG 3 selectiestraat -Waterbakken
-ME 5000 opdrijfhek -Silo en vijzelsysteem
-DelPro management systeem -ActoFit Activiteit meting

 

 

Solidex melkstal 2x10 in 80 graden uitvoering voor familie Fakkert te Oldemarkt

14 december 2015

-DeLaval 2x10 melkstal in 80 graden uitvoering
-FI 7 infrarood melkmeting
-Harmony melkklauwen
-Mestplaat van Lexaan
-Schuifstang bediening over gehele putlengte
-MP150 bediening en afname
-C200 reinigingsautomaat
-Rubber op de koestand
-Opklapbare spoeljetters

 

Winterbeurten actie

9 november 2015

Zoals u van ons gewend bent bieden wij u gedurende onze winterbeurtperiode, 1 november 2015 tot 1 april 2016,speciale condities aan voor het onderhoud van uw tractoren en oogstmachines.

Preventief onderhoud:
- voorkomt storingen tijdens het werk.
- Verbeterd het behoud.
- Verbeterd de economische levensduur van uw tractor of machine.

Daarbij voldoet u tevens aan de eis van uw verzekeringsmaatschappij om minimaal eenmaal per jaar uwtrekker/machine door de dealer te laten inspecteren en loopt u hierdoor minder risico dat bij schade uw eigengebrek-verzekering of de Service Plus niet uitkeert.

Omdat wij u natuurlijk graag verwelkomen in deze periode en het onderhoud in de wintermaandenwillen stimuleren bieden wij u tijdens de aktieperiode per onderhoudsbeurt de volgende voordelen:

• 15% korting op alle filters
• U kunt deelnemen aan de actie van New Holland: Win uw onderhoudskosten terug!(Gemaximeerd op € 1500,00 incl. BTW)
• Bij een winterbeurt < €500,- ontvangt u een gratis schroevendraaierset twv € 25,00
• Bij een winterbeurt > € 500,- ontvangt u een 4-delige tangenset twv € 69,00

Wanneer u de trekker brengt of haalt, neem dan deze brief mee en vul op de achterzijdeuw gegevens in op de winterbeurt-voucher. Wegens succes van de vorige actie, blijven wijtevens de gift uit uw naam voor een goed doel van uw keuze, als alternatief aanbieden.

Er zijn bij ons natuurlijk extra vouchers beschikbaar wanneer u meer dan één tractorof machine voor onderhoud brengt.
Vergeet niet een afspraak te maken met de werkplaats in Emmeloord of Ossenzijl.

Wij verwelkomen u graag en de koffie staat altijd klaar.

Tot ziens.

 

Uitbreiding Haverkamp

4 november 2015

Bij familie Haverkamp in Oldemarkt hebben wij onlangs de tweede VMS mogen plaatsen. Het systeem bestaat uit:

-DeLaval VMS geïnstalleerd naast bestaand station

-DelPro Farm manager software

-Melkseparatie

-Divers hekwerk voor selectie mogelijkheden

-Krachtvoerstation met afsluitbaar hekwerk

-Activiteitmeting systeem

-LED verlichting met BSC aansturing

-JOZ mestschuifsysteem

-Twee koerugborstels 

 

Gebruikte VMS robot

4 november 2015

Wegens inruil verkregen: 2x DeLaval VMS rechter model. Bouwjaar 2008 en 2009. VMS-en zijn nog in bedrijf en komen begin december 2015 vrij. Demontage en montage van deze VMS-en is bespreekbaar. Wilt u meer informatie over deze VMS-en informeer dan bij Martijn Ensing 06-45459851 of via de mail: martijn@rotink.nl  

 

 

ROTINK IN ONTWIKKELING

29 oktober 2015

De Fa. Rotink is begonnen met de nieuw- en verbouw van het pand in Ossenzijl.

Na een lange procedure is er uiteindelijk begonnen met de uitbreiding en verbouw van het huidige bedrijfspand. Het pand zal een totale metamorfose ondergaan en met name de werkplaats zal worden uitgebreid. Op het huidige magazijn zal een extra verdieping komen voor kantoorruimte. Door deze verbouwing zullen zowel de mechanisatie en de melktechniek aanzienlijk meer ruimte krijgen.

De keuze voor de verbouwing is genomen omdat we denken dat we hiermee de klant een betere service kunnen verlenen. Met de nieuwe uitstraling en de extra ruimte hopen we de komende jaren weer vooruit te kunnen.

De planning is dat de totale verbouwing in het voorjaar 2016 gereed is. Dit zal echter sterk afhankelijk van de weersomstandigheden zijn.

 

Rotink Bandhooier

1 september 2015

ROTINK 150 bandhooier compleet met bestuurbare en brede wielen en in hoogte verstelbaar. Deze machines worden door ons zelf gebouwd en zijn voor elk merk machine voor te bouwen en leverbaar met hoogte verstelling zodat hij geschikt is voor zowel riet uitkammen als hooien. Degelijke en robuuste bouw.

 

Loonbedrijf Van B. neemt nieuwe opraapwagen in gebruik

26 mei 2015

De nieuwe Strautmann Tera Vitesse 4201 met achtwielig DWM gestuurd tandem is in gebruik bij Loonbedrijf Van B. Een pickup van 2 meter 12 en een snijbreedte van 35 mm in combinatie met de grote inhoud zorgen voor een goed product en een grote capaciteit. Daarnaast zorgen de 8 wielen, met een diameter van 1,30 meter en een bandenspanning van +/- 1 bar, voor weinig bodemverdichting. 

 

Melkveebedrijf Kroes in Kuinre investeert in BVV.

26 mei 2015

Onlangs hebben wij bij melkveebedrijf Kroes een BVV geplaatst. Dit is een buffer van 600 liter die de melk ontvangt tijdens de reiniging van de melkkoeltank op de RMO ophaaldag. Groot voordeel hiervan is, dat in dit geval beide VMS-en door blijven melken doordat ze de melk kunnen “leveren” aan het buffervat.

Wilt u ook informatie over dit systeem of een ander buffersysteem neem dan contact met ons op. Ook voor niet Delaval automatische melksystemen.

 

Loonbedrijf Van Kalteren neemt 2e Sip Tripple maaier in gebruik

21 mei 2015

Loonbedrijf van Kalteren neemt 2e nieuwe Sip Trippele maaier in gebruik.
Met de aankoop van twee maaicombinaties van 9 mtr heeft van Kalteren geinvesteerd in meer capaciteit.

 

Loonbedrijf Smit gaat maaien met Sip Triple maaiers

18 mei 2015

Loonbedrijf Smit neemt nieuwe set Sip Triple maaiers in gebruik.
Deze maaiers zijn uitgerust met messen snelwissel, hydraulische bodem ontlasting en pendelende middenophanging van de maaibalk.


 

Loonbedrijf Van der Linde begint goed aan het nieuwe grasseizoen

5 mei 2015

Loonbedrijf van de Linde gaat het seizoen beginnen met een 4 rotoren hark van Fella en een nieuwe Beco grasvork van 4.3 MTR. Op deze manier zal de capaciteit fors toenemen. 

 

 

Evers precisiebemester voor Loonbedrijf B. Smit

23 april 2015

De EVERS FREIBERGER precisiebemester om de mest zo efficient mogelijk in te zetten op de plaatsen waar het juist het meest nodig is. Dus in de rijen, zo dicht mogelijk bij de wortels. Deze 6 rijige machine is onlangs afgeleverd aan Loonbedrijf Smit in St Jansklooster.


 

 

New Holland T7.200 voor Loonbedrijf B. Smit

20 april 2015

Onlangs afgeleverd een zeer fraai uitgeruste New Holland T7.200 aan Loonbedrijf B. Smit. Voorzien van GPS en speciale banden. Deze Super Volume Tyre van Continental,met een maat van 800/70R32, geeft een aanzienlijke bodemontlasting ten opzichte van de reguliere banden. 

 

Nieuwe bus voor de melktechniek

13 april 2015

Nieuwe service bus voor Rotink Melktechniek. Deze nieuwe Fiat ducato zal de oude sevice bus van onze monteur Henk Brommer vervangen.


 

Basildon uitvoering voor Loonbedrijf Hooijer.

30 maart 2015

Voor Loonbedrijf Hooijer is een wel heel bijzondere trekker klaar gemaakt. Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van de New Holland fabriek in Basildon is er bijzondere kleurstelling gekozen. Om de bodemverdichting tegen te gaan is deze trekker voorzien van 900/60R42 en 650/60R34 banden. Deze zeer exclusieve trekker komt u vanaf nu tegen bij Loonbedrijf Hooijer.

 


 

Rabe Adler kunstmeststrooier

27 februari 2015

Sinds kort kunnen we u aanbieden de ultramoderne Rabe Adler Econov kunstmeststrooier. Deze sectiegestuurde strooier behoort tot de absolute top in zijn segment. Weeginrichting, sectiegestuurd, gps gestuurd en zeer eenvoudig te bedienen via terminals of via de isobus. De isobus oplossing werkt perfect met het Trimble scherm en de Intelliview schermen. We hebben een demostrooier staan om u te laten zien hoe alles werkt. 

 

DSD 5 sterren koebed gemonteerd bij Van der Zijpp te Bant

24 februari 2015

Onlangs hebben wij de stal bij Van der Zijpp in Bant mogen voorzien van het 5 sterren koebed van DSD stalinrichting. De speciale samenstelling van de 40 mm dikke Poly-Latex schuimvulling biedt extra comfort en blijvende kracht. Door de zachte onderlaag en hoge veerkracht, erg koevriendelijk bij liggen en opstaan. Ook heeft het koebed van DSD een succesvolle score behaald in de DLG focus test.  

Nieuwe rietmaaier

19 februari 2015

Onlangs afgeleverd een nieuwe BCS 622 maaier. Deze machine is volledig naar de wensen van de klant aangepast voor het maaien van riet.
De machine zal gaan draaien in het midden van het land bij de nieuwkoopse plassen.     

 

Nieuwe T7.270 voor Aarnink & Ooms

12 februari 2015

We hebben voor de firma Aarnink & Ooms een schitterende T7.270 klaar mogen maken. Een zeer compleet uitgevoerde trekker met o.a. een druk wissel systeem voor de optimale bandenspanning.  

Nieuwe voorlader voor de firma Aarnink en Ooms.

10 februari 2015

Aan de New Holland T7.220 van de firma Aarnink & Ooms is een nieuwe voorlader gemonteerd. Het is een zeer indrukwekkende geheel!


 

Nieuwe melkstal Mulder Kuinre

26 januari 2015

Gebruikte 2x12 melkstal voor familie Mulder te Kuinre

De familie Mulder uit Kuinre is onlangs gestart met melken in hun nieuwe stal. Hierin plaatsten wij een gebruikte 2x12 zij-aan-zij melkstal. Uitgevoerd met MP700 melkpuntbesturingen en MM25 melkmeters. Verder is de melkstal uitgevoerd met koeherkenning. In de stal staan 3 krachtvoerstations met Alpro besturing. Ook hebben we hier een opdrijfsysteem gemonteerd. 

Trip naar de New Holland fabriek in Basildon

26 januari 2015

2014 hebben we afgesloten met een reis naar de New Holland fabriek. Samen met een groep klanten zijn we naar Basildon in Engeland geweest. Na een presentatie over de geschiedenis en het heden van het merk New Holland hebben we een rondleiding door de fabriek gehad. Het was een geslaagde reis met een groep fijne en zeer enthousiaste klanten!

 

Nieuwe melkstal voor Mts. Schellingerhout te Blankenham.

18 november 2014

Mts. Schellingerhout heeft gekozen voor een DeLaval melkstal. Het betreft hier een 2x12 zij aan zij Solidex melkstal inclusief voeren tijdens het melken. De melkstal is compleet uitgevoerd met rubber op de vloer. In het stal gedeelte zijn 4 DeLaval krachtvoerstation’s geplaatst. 
Er is gekozen voor het DelPro management systeem van Delaval.
Met dit systeem zijn alle onderdelen met 1 programma aan te sturen:

 

Kilveren met behulp van OptiSurface

3 november 2014

Kilveren met GPS neemt een grote vlucht. De mogelijkheden omtrent het GPS kilveren nemen toe. Onderstaande afbeelding laat een inventarisatie van een perceel zien. Het perceel is ingemeten met een kilverbak voorzien van een GPS. De hoogtekaart kan vervolgens gebruikt worden, met behulp van een software applicatie, om een gewenst ontwerp te maken. Verschillende afschotten of daken tegelijk in een perceel is mogelijk. Het gemaakte design kan vervolgens ingelezen worden in een Trimble gps systeem om vervolgens het ontwerp in het perceel te kilveren. De rode lijn in de onderste afbeelding is een hoogtelijn die duidelijk weergeeft hoe het perceel verloopt.

 

Oude Trekker en Motoren Lustrumfeest

2 september 2014

Op zaterdag 30 en zondag 31 augustus vierde de Oude Trekker en Motoren Vereniging (OTMV) haar 7e lustrum feest, dit keer bij Netl de Wildste Tuin.

Wij waren erbij met zowel een nieuwe New Holland als enkele oldtimers. Het was een gezellig evenement waar veel was te zien voor de liefhebber.
Shows van oude trekkers, stationaire motoren en werktuigen. Demonstraties van oude motoren en werktuigen, maar ook allerlei ander vermaak.

De OTMV stelt zich ten doel dat historisch interessante trekkers, stationaire motoren en daarbij behorende werktuigen worden verzameld en gerestaureerd.

 

10e New Holland 4 cilinder vario in gebied Rotink.

28 augustus 2014

10e New Holland 4 cilinder vario geleverd in het gebied van Rotink aan Landbouw bedrijf Warners.

Trekker is in speciale Blue Power uitvoering gespoten en afgeleverd.

 

Firma Rotink ook op de ponymarkt in Scheerwolde

13 augustus 2014

Ook dit jaar was de firma Rotink weer aanwezig, met trekkers en machines, op de jaarlijkse ponymarkt in Scheerwolde.
Het goede weer liet het in de ochtend wat afweten maar uiteindelijk werd het toch een geslaagde dag. 

 

BVL mengwagen afgeleverd aan fam. De Wolff.

21 juli 2014

Onlangs afgeleverd aan de fam De Wolff.

BVL 27m3 voermengwagen met vertragingskast en geveerd tandem.  

 

Easy Guide 250 aanbieding

26 juni 2014

Trimble Easy Guide 250 aanbieding. Ideaal voor veehouderij sector. Kunstmeststrooien en bemesten op eenvoudige en nauwkeurige manier. 

Standaard heeft de Easy guide een nauwkeurigheid van +/- 100 cm. Met een extra antenne is de nauwkeurigheid 15 a 20 cm. 

Standaard uitvoering voor 1300 euro, de upgrade naar Egnos kost 500 euro. In de Egnos uitvoering komt er een losse antenne bij. Zie onderstaande foto.

 

New Holland ronde balen pers bij Loonbedrijf de Haan

18 juni 2014

Loonbedrijf De Haan uit Kuinre perst als 1 van de eersten met een New Holland RB 135 combi. Deze pers heeft de mogelijkheid om de balen in de perskamer af te wikkelen met net of met folie. Met folie wikkelen heeft als voordeel dat er minder zuurstof in de baal komt omdat bij het verlaten van de perskamer de folie minder rekt dan een net binding. Daarnaast zijn de de balen met alleen folie makkelijker te verwerken dan balen gewikkeld met een net.

 

Zeer complete T6.155 afgeleverd

18 juni 2014

Nieuwe New Holland T6.155 afgeleverd. Zeer complete trekker met een 17x16 40 km/eco transmissie, Zuidberg fronthef + Pto en een New Holland voorlader.

 

Wheelieboer wint NK wedstrijd Veulen

18 juni 2014

Wheelieboer Jan Willem van Eerden wint NK autocross in Veulen. Op magistrale wijze wist Jan Willem van Eerden de cross in Veulen op zijn naam te zetten. Hierdoor doet de equipe Rotink - Van Eerden weer volop mee om de titel!!!

 

De eerste New Holland T5 in de regio van Rotink.

29 mei 2014

De eerste New Holland T5 in het gebied van Rotink is afgeleverd. 

De nieuwe eigenaar is Loonbedrijf Jacob Hakvoort.

 

Geslaagde eerste Fantastic Farmer Days

27 mei 2014

Gisteren was een zeer geslaagde sessie van de eerst Fantastic Farmer Days waar meer dan 400 bezoekers hebben genoten van een aangename en leerrijke dag.

informatie over de Fantastic Farmer Days kunt op vinden op hun website... Klik hier!!!

Zie enkele sfeerbeelden op: 

Klik hier voor foto's op trekkerweb

 

Nieuwe website

19 mei 2014

We zijn over gegaan naar onze nieuwe website. Meer informatie en weer helemaal up to date. 

Daarnaast de gebruikte trekkers en werktuigen online zodat u een duidelijk beeld heeft wat we op voorraad hebben. 

Mochten er vragen of opmerkingen zijn bel of mail ons dan even.