Naar Landbouwtechniek
Rotink Emmeloord, Tel (0527) 62 08 53   |   Rotink Ossenzijl, Tel (0561) 47 72 84

Hoe gaat u uw groeiende veestapel managen?

Hoe goed kent u uw koeien? Kent u ze allemaal bij naam? Kent u ze bij lactatiestadium? Kent u hun gezondheid? En bovenal, kent u ze nog als uw bedrijf verdubbeld is qua aantal dieren?

Uw technische kengetallen sterk verbeteren? Haal meer uit uw koeien door ze beter te kennen, gezonder te houden en minder tijd te besteden aan vele attenties en analyses.

Hoe kunt u dat invullen? Het antwoord ligt niet in de toekomst, het is vandaag al beschikbaar: Herd Navigator.

U heeft weer de controle

Herd Navigator is meer dan een sensor. Het is een volautomatisch laboratorium dat per geselecteerde koe een melkmonster analyseert en, veel belangrijker, daarbij een actie voorstelt.

U krijgt geen lijsten met meetgegevens, maar alleen de attentiekoeien die uw aandacht nodig hebben om gezond te blijven. En dat geeft forse verbeteringen in de technische kengetallen. Maar bovenal geeft de Herd Navigator u rust. U heeft alles onder controle.

Herd Navigator focust zich op de 3 sleutels tot een goed saldo op een melkveebedrijf:

Voortplanting

Een succesvolle vruchtbaarheid is de motor van uw melkveebedrijf. Herd Navigator vindt door hormoonmeting alle tochtige koeien met een verbluffende nauwkeurigheid van meer dan 95%.

 

Uiergezondheid

Mastitis is na slechte vruchtbaarheid de belangrijkste reden waarom koeien afgevoerd worden. Elke klinische mastitis geeft frustratie en verstoring van uw werkritme, maar bovenal kost het u veel geld, tot wel € 630,- per geval.

 

Voeding en energiebalans

Een topproducerende melkkoe is een topsporter. Deze hoge prestaties maken de koe vatbaarder voor een negatieve energiebalans, oftewel slepende melkziekte. Herd Navigator helpt preventief om melkverlies te voorkomen, tot wel 600 liter per koe per lactatie.

Lees meer.