Naar Melktechniek
Rotink Emmeloord, Tel (0527) 62 08 53   |   Rotink Ossenzijl, Tel (0561) 47 72 84

PLM Software

Een complete nieuwe industrie in de landbouw is het Precisie Landbouw Management, afkort PLM. Onder de PLM valt alles wat te maken heeft met aansturing en monitoring van het gebeuren op en om het agrarische bedrijf. Denk hierbij aan het aanmaken van percelen, monitoren van werkzaamheden, monitoren van tractoren, opbrengstmeting enz. Om aan deze informatiebehoefte te voldoen zijn er de afgelopen jaren verscheidende applicaties ontwikkeld.

In principe is de PLM software is de basis voor het gebruik van de Trimble systemen. In de PLM software kunnen percelen en werktuigen aangemaakt en aangepast worden. Daarnaast kan de complete technische administratie bijgehouden worden.

Er zijn verschillende versies beschikbaar van de applicatie.

1: PLM Viewer

De Viewer geeft de gebruiker de mogelijkheid om al zijn gegevens te bekijken. De data kan via een usb stick vanuit de display gehaald worden om vervolgens te importeren in de pc. De viewer geeft dan inzicht in de uitgevoerde werkzaamheden en bijvoorbeeld hoogte kaarten van percelen kunnen bekeken en afgedrukt worden.

 

2: PLM Mapping

Mapping is de vervolg stap na Viewer. Mapping kan alles wat Viewer kan, met als aanvulling het invoeren en wijzigen van gegevens. Percelen kunnen hier al ingevoerd worden en werkzaamheden kunnen gepland en ingevoerd worden. Deze gegevens kunnen vervolgens via een USB stick weer ingelezen worden in het Trimble scherm. Op deze manier hoeft er in het land niets meer aan administratieve taken gedaan te worden. 

 

 

 

3: PLM surface

De suface, ook wel watermanagement genoemd, heeft dezelfde mogelijkheden als Mapping met als aanvulling drainage aanleg en kilver oplossingen. Dit aangevuld met het plannen van rijdpaden en gewaslijnen.  

Naast deze software, waar met name de arbeid gepland en bekeken wordt, zijn er ook de applicaties die tractoren monitoren. Het is daarmee mogelijk tractoren te volgen, geografisch maar ook technisch. Tevens is communicatie met de tractorchauffeurs mogelijk.